LEČENJE PROREĐENE KOSE I ĆELAVOSTI

UVOD : U modernoj kulturi je voluminozna kosa često povezana sa poželjnim kvalitetima, kao što su mladost i vitalnost. Proređena kosa je jedan od najtežih beauty problema sa kojim se suočavaju i žene i muškarci, a zahvaljujući savremenim dostignućima danas postoji rešenje čak i za najteže slučajeve.

Evo nekoliko ključnih informacija o lečenju ćelavosti i proređene kose koje će vam biti od pomoći:

PREGLED KOSE I VIDEODERMOSKOPIJA KORENA DLAKE

Pregled kose je prvi korak koji omogućava postavljanje dijagnoze i utvrđivanje razloga za gubitak kose. Postoje različite vrste opadanja kose i brojni razlozi koji ih uzrokuju, pa je zato prvi korak dijagnostika opadanja kose. Genetika, hormonalni disbalans, dijete, stres, način života, autoimune reakcije itd. su faktori koji samostalno ili udruženo utiču na koren dlake. Na osnovu videodermoskopskih promena na korenu, doktor – triholog može da potvrdi vrstu gubitka i razlog opadanja kose. Ali najbitnije je da se pregledom može proceniti mogućnost ponovnog rasta kose.

MEZONITI SU NAJBOLJI TRETMAN ZA RAST NOVE KOSE

Ukoliko se nakon pregleda utvrdi da koren dlake nije trajno oštećen, doktorka-triholog će vam isplanirati protokol terapije. Početni tretman za rast kose je tretman mezonitima, jer on neprikosnoveno najbolje stimuliše koren dlake i pokreće njegovu funkciju da formira novu dlaku.

INDIVIDUALIZIRANA MEZOTERAPIJA ZA JAČANJE KOSE

Nova kosa je na početku slaba i tanka, jer je neaktivni koren tek počeo da radi i formira „mladu“ kosu. Mezoterapija sa koktelima bogatim aminokiselinama, vitaminima, peptidima, blokatorima za hormone…omogućava optimalnu sredinu za dalji rast i ojačavanje te kose.

LASERSKA TERAPIJA ZA ENERGIJU DLAKE

Laserska terapija je najbolji neinvazivni tretman, koji daje energiju korenu dlake da obavlja svoju funkciju. Dodatno reguliše ciklus rasta dlake i sprečava gubitak kose.

MINOKSIDIL JE LEK ZA RAST KOSE KOJI JE NEZAMENLJIV

Minoksidil je losion za rast kose koji će uvek biti deo terapije ćelavosti i proređenja kose. Za optimalne efekate ovog losiona, pravilno korišćenje i plan terapije su obavezni. Zato slušajte savete doktora oko njegovog korišćenja.

PRAVILNA NEGA ZA KVALITET KOSE

Novoizrasla kosa mora nadalje i pravilno da se neguje. Redovno pranje na 2-3 dana i adekvatni šamponi za svaki tip kože glave su neophodni. Maske i balsami za kosu neguju dlaku da se ne suši i kida. Smanjivanje agresivnih hemijskih i termičkih tretmana je isto tako bitno. Kosa može da se blajha dva puta godišnje, a feniranje može jedanput do dva puta nedeljno da bi održali kvalitet kose.