individualizovana mezoterapija

Opadanje kose je čest problem sa kojim se suočavaju i muškarci žene, a pojačava se i sa godinama. Jedan od razloga za to je što prirodni peptidi smanjuju svoju funkciju, zbog čega se ne reguliše dobro funkcija folikula i ciklus rasta dlake. Već smo naučili lekciju da peptidi imaju ključnu ulogu u antiage nezi, a najnovija istraživanja pokazala su da su podjednako bitni i za sprečavanje opadanja i za pojačan rast nove kose, a od njihovog prisustva zavisi i kvalitet dlake.

Šta je individualizovana mezoterapija ?

Mezoterapija je tretman injektiranja adekvatnih koktela za rast kose ili protiv opadanja kose u koži glave na nivo folikula dlake. Individualizovana mezoterapija u našoj klinici je adaptirana tipu gubitka kose i potrebama pojedinog pacijenta. To znači da se kreira kombinacija koktela koja odgovara svakom pacijentu individualno.
 

Koji kokteli se primenjuju ?

Koktel sa bakarnim biomimetičnim peptidima je osnovni koktel. Bakarni tripeptidi  su signalni molekuli i imaju značajnu ulogu za rad ćelija. Dodatno deluju na ekspresiju gena zbog čega imaju brojne biološke efekte. Ostali kokteli sadrže aminokiseline, vitamine, DHT blokatore, vazodilatatore itd.

Kako individualizovana mezoterapija deluje na rast kose ?

Individualizovana mezoterapija omogućava povećavanje folikula dlake i kao rezultat toga retka i slaba kosa ojača i poboljšava se njen kvalitet. Mezoterapija podstiče fazu formiranja dlake, a skraćuje fazu opadanja, zbog čega se sprečava dalji gubitak kose i započinje rast nove kose. Isto tako i poboljšava cirkulaciju oko korena dlake, što pospešuje rast nove kose i poboljšava kvalitet postojeće kose.

Kako se izvodi mezoterapija ?

Mezoterapija se izvodi direktnim ubrizgavanjem koktela peptida u folikul pomoću iglice dužine 3mm-6mm. Kad mezoterapijske koktele injektiramo u skalp koristeći tehnike mezoterapije, oni deluju na više nivoa kod oštećenog i oslabljenog folikula.

Da li se kombinuje sa drugim tretmanima ?

Indivudualizovana mezoterapija i tretman mezonitima su idealna kombinacija tretmana protiv gubitka kose kod žena i muškaraca. Izbor koktela i protokol zavisi od tipa gubitka kose, što optimizuje rezultate rasta kose. Zbog toga je individualizovana mezoterapija kose jedan od najfleksibilnijih tretmana za rast kose i sprečavanje gubitka kose.