VIDEODERMOSKOPIJA KOSE I SKALPA

Dijagnostika opadanja kose zahteva sveobuhvatni i sistematski pristup koji podrazumeva uzimanje anamneze pacijenta, klinički pregled, laboratorijske analize i videodermoskopiju kose i folikula dlake.

Naše doktorke, nakon anamneze i kliničkog pregleda kose, rade videodermoskopiju folikula dlake da bi postavile tačnu dijagnozu. Nakon toga preporuče i adekvatne laboratorijske analize, koje se rade u laboratoriji po izboru pacijenta.

ŠTA JE VIDEODERMOSKOPIJA FOLIKULA DLAKE ?

Videodermoskopija kose i skalpa je savremena, neinvazivna i brza dijagnostička tehnika za uobičajene probleme kose i skalpa. Zato je odlično prihvaćena od strane pacijenata.
Koristi se videodermoskopski aparat koji je ustvari mikrokamera sa uvećanjem od 50x do 1000x, ali specijalizovani trihosoftver omogućava brojne opcije koriščenja videodermoskopa.

KOJE VRSTE OPADANJA KOSE MOGU DA SE DIJAGNOSTIKUJU ?

Pomoću videodermoskopije a pre svega iskustva i znanja doktora, lako se postavlja dijagnoza androgenetske alopecije, alopecije areate, telogenog effluviuma, trihotilomanije, cikatricijalne alopecije i problema sa stablom dlake.

ZAŠTO ODABRATI VIDEODERMOSKOPIJU KOSE I FOLIKULA ?

I pored toga što je ponekad lako prepoznati gubitak kose i golim okom,  videodermoskopija omogućava evaluaciju stadijuma gubitka kose, stepena oštećenja folikula dlake i aktivnost folikula. Na osnovu dermoskopskih nalaza može se ustanoviti i razlog gubitka kose što je presudno u planiranju terapije i sprečavanju opadanja kose