LASER ZA REGENERACIJU KOSE

Laserska terapija, zajedno sa Minoksidilom i Finasteridom, je jedna od najstarijih i najduže primenjivanih kod gubitka kose kod muškaraca i žena. Laserska energija je ustvari svetlosna energija sa niskim intenzitetom koja se koristi u terapeutske svrhe. Shodno tome tačan naziv je Low Level Laser Therapy (LLLT).

ŠTA JE LASERSKI TRETMAN KOSE ?

Laserski tretman primenjuje lasersku energiju koja odgovara spektru crvene i infra-crvene svetline sa branovom dužinom 600-950nm. Ova dužina je „optički prozor“ za biološka tkiva.
Laserske diode na našim laserskim aparatima zrače crvenu svetlosnu energiju koju folikul dlake apsorbuje.

KAKO DELUJE LASER ZA KOSU ?

Laserski efekat na telu se zove fotobiomodulacija. Fotobiomodulacija na folikulu dlake se manifestuje preko pokretanja i produžavanja faze rasta, pojačane funkcije korena dlake, i kao rezultat slaba, tanka i oštećena kosa poboljša svoj rast i kvalitet.
Dodatno, laser stimuliše regeneraciju kože kao i regeneraciju folikula, što ne samo da pomaže nakon primene tretmana mezonitima i tretmana matičnim ćelijama, nego i poboljšava njihovo delovanje.
 

KAKO SE IZVODI ?

Profesionalni laserski tretman se izvodi sa laserskim kacigama koje imaju preko 100 laserskih dioda. Glava pacijenta je izložena laserskoj svetlosti 20min. da bi se predala optimalna doza energije. Najnoviji model lasera se primenjuje samo 5 minuta. Kombinacija dve vrste lasera je različita u zavisnosti od tipa gubitka kose.