LASER ZA REGENERACIJU KOSE

Kosa igra vrlo značajnu ulogu u identifikaciji svake osobe i deluje kao stilski aksesoar, odraz lepote. Voluminozna kosa je znak zdravlja i mladosti a gubitak kose analogno tome afektira psihosocijalni status i kvalitet života.
Zbog tako velikog značaja, postoji posebna medicinska grana koja izučava kosu i skalp. Trihologija je oblast medicine i nauke koja se bavi izučavanjem kose, folikula, kao i gubitkom kose i problemima kože glave. Doktori koji se bave trihologijom se zovu triholozi.

ŠTA JE LASERSKI TRETMAN KOSE ?

Laserski tretman je neinvazivan, bezbolan tretman bez nus efekata koji ojačava kosu. Laserski tretman koristi svetlosnu tehnologiju da stimuliše folikule i omogući rast nove kose. Niskoenergetski stimulativni laseri ne zagrevaju i ne oštećuju tkivo.

KAKO DELUJE LASERSKI TRETMAN NA RAST KOSE ?

Laserski tretman – isto nazvan crveni svetlosni tretman ili hladni laser tretman, zrači fotone u tkivo skalpa. Ovi fotoni su absorbovani od strane slabih ćelija folikula, i tako ćelije poboljšavaju svoju funkciju i proizvodnju dlake. Ustvari, niskoenergetski laseri stimulišu metabolizam ćelija u folikulama dlake. I kao rezultat dolazi do formiranje nove dlake. Laseri isto tako stimulišu cirkulaciju do korena dlake, što donosi hranljive materije i energiju vašoj kosa da bi rasla.

KAKO SE IZVODI ?

Profesionalni laserski tretman se izvodi sa laserskim kacigama koje imaju preko 100 laserskih dioda. Glava pacijenta je izložena laserskoj svetlosti od 20 do 30min da bi se predala optimalna doza energije. Tretman se ponavlja jedanput nedeljno a po potrebi i dva puta nedeljno.

Redovni tretmani  su neophodne da bi se postigli rezultati. Laserski tretman je idealno kombinovati sa KIT mezoterapijom i PRP terapijom.

KADA SE VIDE REZULTATI ?

Laserski tretman za regeneraciju kose poboljšava stanje kose kod velikog broja neožiljačnih alopecija kao što su androgenetska alopecija, alopecija areata, alopecija nakon hemoterapije, a i povećava preživljavanje graftova nakon transplantacije kose.

Kliničke studije pokazuju značajno poboljšanje u celokupnom rastu kose nakon laserskog tretmana. Dolazi do poboljšanja kvaliteta i sjaja kose, smanjivanja gubitka kose i boljeg zdravlje skalpa. Naročito se poboljšava stanje u temporalnom delu kod žena, a u temenom delu kod muškaraca.

Naše rezultate u stimulaciji rasta kose možete pogledati na sledećem linku : Galerija 2

KAKO DELUJE LASER KOD ALOPECIJE AREATE ?

Jedan od najinteresantnijih mehanizama laserske energije je da smanjuje upalne procese i imunološke odgovore u korenu dlake. To je bitno zato što kod alopecije areate postoji karakteristična upala u folikulu koja prekida rast dlake i uzrokuje opadanje iste. Obzirom da je ta upala krajnje štetna za folikule dlake, efekti lasera na smanjivanje tog upalnog procesa imaju značajnu ulogu u tretmanu AA.