PRP TRETMAN ZA REJUVENACIJU KOSE

Utisak vas ne vara jer stres, nezdrava ishrana, nedovoljno sna i druge loše životne navike dovode do gubitka kose, kako kod žena tako i kod muškaraca svih generacija.

Ovaj problem dugo je važio za nerešivo stanje, ali danas je u medicini razvijena nova grana – trihologija. Trihologija se bavi lečenjem ćelavosti, opadanja kose i bolesti kože glave dok je istovremeno razvijen čitav niz tretmana za tretiranje ovih problema.

Jedan od najboljih, kada je reč o lečenju opadanja kose, definitivno je PRP odnosno tretman krvom plazmom.

ŠTA JE PRP TRETMAN ?

PPR tretman za rejuvenaciju kose je tretman plazmom bogatom trombocitima i faktorima rasta. PRP tretman je vredna komplementarna metoda za tretman androgenetske alopecije i drugih formi opadanja kose.

KAKO DELUJE NA RAST KOSE ?

PRP tretman je pravi eliksir za rast kose . PRP ustvari sadrži brojne faktore rasta kose koji deluju na specifičan način na aktivaciju folikula dlake.

Sa jedne strane deluje na stimulaciju vlaknenog folikula, formiranje nove kapilarne mreže oko folikula, formiranje nove dlake i njeno ojačavanje. Sa druge strane deluje na produžavanje faze rasta dlake i sprečava opadanje kose.

KAKO SE RADI PRP TRETMAN KOSE?

PRP tretman uključuje uzimanje vlastite krvi i stavljanje u centrifugu, koja odvaja crvene krvne ćelije od plazme. Plazma, koja sadrži faktore rasta, se zatim ubrigava istoj osobi.

Kada se PRP tretman koristi za tretman gubitka kose, plazma se ubrizgava u folikule. Uključuje samo minimalnu nelagodu i može trajati 10-ak minuta.

Posle prvog tretmana, pacijenti nastavljaju dalje sa tretmanom jedanput mesečno, a zatim jedanput u 2-4 meseci.

KADA SE VIDE REZULTATI ?

U roku od nekoliko meseci pacijenti  mogu primetiti manji gubitak kose, a ubrzo nakon toga dolazi do povećanja debljine dlake i rasta nove kose.

Studije pokazuju da osobe sa naslednim gubitkom kose, muškog i ženskog tipa, mogu potencijalno obuzdati i gubitak kose i pokrenuti rast nove kose nakon PRP tretmana. Ali tretman ima veliki uspeh i kod dufuznog proređenja kose.

Isto tako, studije pokazuju da je PPR tretman bezbedna i alternativna metoda tretmana za alopeciju areatu kao i kod cikatricijalne alopecije, rekurentne alopecije i trakcione alopecija.