KIT MEZOTRETMAN - MIKRONIDLING

Bujna i gusta kosa često je povezana sa lepotom i pozitivnim stavom o sebi, tako da postoji i psihološka „šteta“ koja može dovesti do gubitka kose. Da bi stvari bile još gore, gubitak kose se retko razmatra u medijima ili medicinskoj zajednici. To otežava ženama i muškarcima da otvoreno razgovaraju o svom stanju i kako da ga reše.

ŠTA JE KIT MEZOTRETMAN ?

KIT mezotretman (Kolagen Indukovana Terapija ili mikronidling ) je minimalno invazivna dermatološka procedura tokom koje fine iglice formiraju male punkcije u površinskom sloju kože. Ima široko polje korišćenja, uključujući i androgenetsku alopeciju kao i alopeciju areatu.

KAKO DELUJE NA RAST KOSE ?

Mikrotraume na skalpu preko signalnih puteva aktiviraju folikul da formira dlaku. Zazdravljivanje minimalno oštećene kože skalpa, stimuliše regeneraciju vlaknenog folikula. Kao rezultat dolazi do ponovnog ulaska vlaknenog folikula u fazu rasta i formira se nova dlaka.

KIT mezotretman takođe može promovisati bolju apsorpciju proizvoda za rast kose. Studije su pokazale i potencijalne prednosti mikronidlinga, kada se koristi sa kortikosteroidima, kod alopecije areate.

KAKO SE RADI KIT MEZOTRETMAN ?

Tokom tretmana,  koristimo ručni uređaj- dermapen, u kojem su sadržane iglice prečnika 1-2.5mm. Uređaj se prevlači duž skalpa , stvarajući male povrede.

Za razliku od drugih tretmana koji ciljaju površni sloj kože, iglice koje se koriste u dermapenu protežu se do srednjeg sloja kože. Kako ove mikropovrede zaceljuju, tako vaša koža proizvodi više kolagena. I najbitnije je da pomaže u jačanju folikula dlake.

Uzavisnosti od osetljivosti skalpa, lekar će primeniti lokalni anestetik na vašu kožu oko 45 min. pre tretmana. Ovo pomaže da se smanji svaki bol koji se može osećati.

KADA SE VIDE REZULTATI ?

Studije KIT mezotretmana kod AGA,  pokazuju znatno povećan broj dlaka u mikronidling grupi nakon 12 nedjelja, sa 50% zgušnjavanja kose.

KIT mezotretman u kombinaciji sa laserskim tretmanom kose ili PRP tretmanom, omogućuje maksimalnu stimulaciju korena dlake. Kao rezultat te stimulacije, rast kose je optimalan i brzo se dobijaju rezultati u zgušnjavanju kose.