KIT MEZOTRETMAN - MIKRONIDLING

Iako se primenjuje oko 10 godina za stimulaciju rasta kose, mikronidling nije izgubio svoju popularnost. Postoje brojne studije vezane za primenu mikronidlinga za kosu, u kojima se koriste različiti aparati za mikronidling, različite dužine iglica, različiti protokoli…Ali zajednički zaključak je da je ovaj tretman efikasan u sprečavanju opadanja kose i u stimulaciji rasta kose.

ŠTA JE MIKRONIDLING ILI KIT MEZOTRETMAN ?

KIT mezotretman (Kolagen Indukovana Terapija ili mikronidling ) je minimalno invazivna dermatološka procedura tokom koje fine iglice formiraju male punkcije u površinskom sloju kože. Dve vrste gubitka kose gde ga najviše primenjujemo su nasledni gubitak kose i opadanje kose u pečatima.

ZAŠTO ODABRATI MIKRONIDLING ?

Mikropovrede na koži glave uzrokuju oslobađanje faktora rasta koji inicira formiranje novih krvnih kapilara, novog kolagena i ulazak folikula u fazu formiranja dlake. Poboljšava se i debljina kože što je mnogo bitno kod naprednih stadijuma gubitka kose.

KAKO SE RADI MIKRONIDLING ?

Postoje različite vrste aparata za mikronidling, kako za profesionalnu upotrebu, tako i za kućnu upotrebu. Aparati za profesionalnu upotrebu su automatizovani i koriste ketridže sa iglicama čija dužina se menja. Nakon odabira dužine, aparatom se pažljivo izbocka koža glave. Tehnika rada je bitna da bi se regulisao stepen povrede kože.
 
Nakon tretmana može da se aplikuje losion, koktel za rast kose ili plazma bogata trombocitima. Frekvenciju i broj mikronidling tretmana određuje doktor u zavisnosti od tipa gubitka kose.