DA LI SE RAZLIKUJU TRETMANI ZA RAST KOSE KOD ŽENA I KOD MUŠKARACA

I pored generalnog verovanja da je opadanje kose tipično za muškarce, statistika pokazuje da je opadanje kose kod žena gotovo jednako kao i opadanje kose kod muškaraca. A pored generalnog verovanja da žene više brinu o kosi, naša iskustva pokazuju da i muškarci jednako brinu o kosi, kao i žene.

Iz tog razloga, i muškarci i žene jednako tragaju za efikasnim tretmanima za rast kose, koji će im vratiti gustinu I kvalitet kose.

DA LI SE RAZLIKUJU TRETMANI ZA RAST KOSE KOD ŽENA I MUŠKARACA ?

Najčešće vrste gubitka kose kod žena i muškaraca su iste, i to su nasledni gubitak kose i difuzno opadanje. Iako su razlozi koji uzrokuju ove dve vrste gubitka kose različiti, krajnji rezultat njihovog delovanja je smanjivanje funkcije korena dlake i nedostatak rasta kose.

Zato je početni tretman kod obe vrste opadanja  tretman mezonitima. Tretman mezonitima najbolje deluje na stimulaciju rasta nove kose, i kod žena I kod muškaraca.

Mezoniti su bioresorptivni, biokompatibilni i biostimulativni hirurški konci, koji se ugrađuju pod kožu glave i podstiču aktivnost korena dlake. Kao rezultat toga, koren počinje da formira novu dlaku i izgubljena kosa se zamenjuje novom, zdravom kosom.

INDIVIDUALIZOVANA MEZOTERAPIJA JE PRILAGOĐENA ŽENAMA I MUŠKARCIMA

Nakon tretmana mezonitima, primenjujemo individualizovanu mezoterapiju za kosu koja se razlikuje kod žena I muškaraca. Tokom mezoterapije koristimo koktele sa različitim sastojcima, pa kod muškaraca više primenjujemo koktele koje su bogati peptidima I blokatorima hormona, a kod žena koktele bogate aminokiselinama I vitaminima.

ŽENE SU ČESTO KOMPLIKOVANIJE

Dodatno su kod žena češće prisutni nedostatci nutritijenata, kao što su gvožđe, vitamin B12, vitamin D, proteini itd. pa je potrebna njihova suplementacija da bi podržali rast kose. Isto tako kod žena postoji smanjen kvalitet kose, sa povećanom lomljivošću i gubitkom sjaja, što zahteva dodatnu negu adekvatnim šamponima i maskama za kosu.

SVAKI SLUČAJ JE POSEBAN

Naše doktorke svakog pacijenta tretiraju individualno, jer ipak je svaki slučaj poseban. I pored puno sličnosti u uzrocima i tipu gubitka kose, postoji i puno razlika u opadanju kose ne samo između žena i muškarca, nego i između svakog pacijenta. Zato naše doktorke-triholozi pažljivo uzimaju anamnezu I sve podatke pacijenta, da bi pravilno dijagnostikovale opadanje kose. Dok nadalje prate kontinuirano protokol tretmana I adaptiraju ga saglasno potrebama pacijenta.

Znači i pored toga što je tretman mezonitima uvek ultimativni izbor tretmana za rast kose, i kod žena i kod muškaraca, individualizovani pristup je neophodan I omogućava najbolje krajne rezultate.