MEZONITI, MATIČNE ĆELIJE, MEZOTERAPIJA UZ ISTRAJNOST, DISCIPLINU I LJUBAV ZA KOSU

Najpopularnija trojka tretmana za rast kose su tretman mezonitima, tretman matičnim ćelijama i mezoterapija. Oni su sveto trojstvo u tretmanima za rast kose i omogućavaju vraćanje izgubljene kose I obnavlajnje optimalne gustine kose.

Uz istrajnost, disciplinu i ljubav pacijenta prema svojoj kosi rezultati su impresivni.

KAKO OVI TRETMANI VRATE GUSTINU KOSE ?

MEZONITI: Tretman mezonitima je naš zlatni standard u tretmanima za rast kose, zato što daje izuzetne rezultate u rastu kose, radi se jedanput godišnje, a izvodi se za samo jedan sat. Mezoniti su bioresorptivni i biokompatibilni PDO konci, koje postavimo u koži glave, da bi pokrenuli aktivnost korena dlake. Mezoniti bukvalno uvedu koren u fazu formiranja nove dlake i direktno stimulišu rast nove kose.

MATIČNE ĆELIJE: Tretman matičnim ćelijama pripada regenerativnoj medicini, što znači da popravlja funkciju oštećenih folikula dlake  – regeneriše folikul. Ali nisu sve matične ćelije iste. Matične ćelije koje mi koristimo su autologne, što znači da ih uzimamo od samog pacijenta, tačnije iz zdravih folikula pacijenta. Zdrave matične ćelije daju signalne molekule koji podržavaju funkciju oštećenih ćelija i formiranje zdrave dlake.

MEZOTERAPIJA: Mezoterapija kose je tretman ubrizgavanja adekvatih koktela u mezoderm kože glave da bi omogućili savršene uslove za funkciju korena dlake. Primenjujemo preko 5 vrsta koktela koje kombinujemo uzavisnosti od vrste opadanja kose, pola pacijenta i stepena gubitka kose. Mezoterapija u našoj klinici je adaptirana potrebama pacijenta i njegove kose.

Protokol tretmana za rast kose kreiraju naše doktorke-triholozi nakon videodermoskopskog pregleda folikula dlake i postavljanje dijagnoze. To znači da kombinacija tretmana može da bude različita i da se mogu primeniti i drugi tretmani za rast kose, kao što je PRP tretman, KIT mezoterapija itd. Pristup u tretmanu svakog pacijenta je individualiziran.

Nezavisno od visoke efikasnosti tretmana, postoje faktori koji znatno utiču na krajnji rezultat u rastu kose. Prvi je disciplina pacijenta. Disciplina i posvećenost pacijenta tretmanu je neophodna, jer je tako protokol tretmana sproveden ispravno. Istrajnost je drugi faktor koji često nedostaje. Protokol za rast kose je dug i traje do12 meseci, pa je potrebno da se izvede do kraja. I naravno, ljubav za vašu kosu je potrebna motivacija za kompletni uspeh.