MEZOTERAPIJA DHT BLOKATORIMA

Nasledna ćelavost (alopecia androgenetica) je forma gubitka kose nastala kao posledica uticaja genetskog faktora i polnih hormona. To je najčešća forma gubitka kose kod muškaraca i žena. Manifestuje se postepenim istanjivanjem kose po različitim obrascima zavisno od pola. Jedan od ključnih aspekata uspešnog lečenja naslednog opadanja kose je blokada hormona dihidrotestosterona (DHT). Dihidrotestosteron (DHT) je hormon koji aktivira poruku za nasledni gubitak kose pa bi blokada DHT-a značila i regulisanje naslednog gubitka kose.

ŠTA SU DHT BLOKATORI ?

DHT blokatori su supstance koje stopiraju formiranje hormona dihidrotestosterona (DHT) koji je bitan u razvoju naslednog gubitka kose. Blokatori DHT-a omogućavaju sprečavanje gubitka kose, ali ne obezbeđuju rast kose.

ZAŠTO ODABRATI MEZOTERAPIJU DUTASTERIDOM ?

Najefikasniji  DHT blokatori do sada su bile tablete Finasteride i novija formula Dutasteride koje se piju svakodnevno. I pored velike efikasnosti, tablete nisu popularne među pacijentima zbog straha od nus pojava.

Druga opcija za blokadu DHT-a su bili losioni na bazi finasterida. Ali kako efikasnost losiona u velikoj meri zavisi od pravilnog načina aplikacije, tipa kože, formule losiona,rezultati su bili varijabilni.

Najnoviji tretman je mezoterapija dutasteridom, koji omogućava blokadu DHT-a, pokriva nedostatke prva dva. 

KAKO SE IZVODI TRETMAN ?

Mezoterapija Dutasteridom je izuzetan tretman kojim se najpotentniji DHT blokator  iglicama injektira u kožu glave. Na taj način, aplikujemo blokator tamo gde je neophodno,tj. u korenu dlake i time direktno sprečavamo uticaj DHT-a na koren dlake. 

DA LI IMA NEKIH NUS POJAVA OD MEZOTERAPIJE DUTASTERIDOM ?

Najznačajnije je da Mezo Dutasteride ne daje nikakve nus efekte jer deluje samo na nivou kože glave. Dutasterideubrizgan u koži glave ne ulazi u sistemsku cirkulaciju, znači ne deluje na polne hormone u telu i ne izaziva hormonalni disbalans.