uticaj-stitne-zlezde-na-opadanje-kose-hair-clinic-beograd

NE ZANEMARUJTE UTICAJ ŠTITNE ŽLEZDE NA OPADANJE KOSE

NE ZANEMARUJTE UTICAJ ŠTITNE ŽLEZDE NA OPADANJE KOSE

Poremećaj u radu štitne žlezde nastaje kada štitna žlezda ne proizvodi dovoljno, ili proizvodi previše hormona.
Hipotireoza ili usporena funkcija štitnjače, može izazvati mnoge simptome, od povećanja težine do umora. Mnogi ljudi ne razviju simptome hipotireoidizma, dok ne prođu meseci ili godine, zato što se razvija polako.

Hipertireoidizam, ubrzana funkcija, može izazvati bilo šta od gubitka težine do nervoze.
Oba stanja mogu uzrokovati suvu, lomljivu kosu ili proređenu kosu na temenom delu glave.

Često se zanemari uticaj štitne žlezde na kosu, pa pacijenti primete gubitak kose kasno.

KAKO DISBALANS TIROIDNIH HORMONA UTIČE NA VAŠU KOSU ? ­­­­­­­­­­

Poremećaji štitne žlezde mogu uzrokovati gubitak kose ukoliko su teški i ne tretiraju se. Poremečaj tiroidnih hormona, posebno hormoni T3 I T4, utiče na sve ciklične procese u organizmu pa i na ciklus rasta dlake. To uključuje i razvoj kose u korenu. Zbog disbalansa štitnih hormona, kosa ispada i ne može biti zamenjena novom kosom. Kao rezultat dolazi do razređivanja i istanjivanja kose. Ta forma opadanja je hronični telogeni efluvium.

Osim smanjivanja gustine, kosa se promeni i po strukturi. Dlaka postane suva i krta, jer se smanjuje i funkcija lojnih žlezda. Zbog nedostatka lipidnog omotača ona se ne podmazuje dovoljno. Zato kosa gubi svoju prirodnu zaštitu i lako se lomi. Poremečaj štitnih hormona utiče i na ciklus rasta dlake na obrvama i na telu pa se i one prorede.

ŠTA PREUZETI ?

Ne zanemarujte uticaj štitne žlezde na opadanje kose. Blagi oblici u poremećaju funkcije štitne žlezde obično ne dovode do istanjivanja kose. Rad sa lekarom na održavanju vašeg stanja uz pomoć lekova, JE OBAVEZAN. Rezultati verovatno neće biti brzi, jer je za obnavljanje kose potrebno vremena.

Ali dodatnim tretmanima za rast kose mogu se ubrzati rezultati i rast može biti primetan za nekoliko meseci. Imajte na umu da se nova kosa može razlikovati u boji ili teksturi od vaše stare kose.

PRP tretman rejuvenacije kose je odlična terapeutska opcija za poboljšanje kvaliteta i rasta kose. U kombinaciji sa KIT mezoterapijom se optimalno stimuliše rast kose.

PRP TRETMAN ZA REJUVENACIJU KOSE