PDO TRETMAN SKALPA MEZONITIMA

Gusta i zdrava kosa san je svake žene i muškarca, ali ovaj ideal za mnoge je do skoro bio nedostižan. Srećom, medicina poslednjih godina rapidno napreduje i nudi rešenja za mnoge problem za koje smo mislili da su nerešivi, pa i za ovaj.

Trendovi u oblasti trihologije donose različite tretmane koji deluju na matične ćelije folikula i direktno stimulišu njegovu funkciju i rast nove dlake. Jedan od najpopularnijih je tretman kose mezonitima.

Tretman kose mezonitima ima neverovatnu moć da natera matične ćelije folikula da ponovo formiraju novu dlaku.

ŠTA SU MEZONITI ?

Mezoniti su resorptivni sintetski konci izgrađeni od materijala koji podstiče produkciju kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i aktivira fibroblaste. PDO su najčešće korišćeni mezoniti i sastavljeni su od polidioksanon.

KAKO DELUJU NA RAST KOSE ?

Kad mezonite postavimo u skalp, bukvalno probude uspavane folikule i nateraju ih da rade. Na taj način direktno povećavaju broj folikula i broj dlaka na skalpu. Sa druge strane poboljšavaju i funkciju folikula, pa i nova kosa koja raste je kvalitetnija i čvršća. Studije pokazuju povećanje broja folikularnih jedinica (grupe od 2-3 dlake) od 65 na 93 nakon samo 2 meseca od tretmana.

DA LI SE TRETMAN MEZONITIMA MOŽE KOMBINOVATI SA DRUGIM TRETMANIMA?

PRP i KIT (Kolagen Inducirana Terapija) komplementarni su tretmani mezonitima. PRP  tretman stvara povoljnu sredinu za rast novoformirane dlake dok KIT mezotretman ojačava folikule.

KAKO SE RADI TRETMAN ?

Mezoniti su jako  tanki i nežni konci, koji su namotani oko igle. Igla je ustvari vodilja, koja omogućuje da mezonite postavimo ispod kože. Igle, a samim tim i mezoniti se postavljaju po protokolu zavisno od regije koju radimo. Ima različitih PDO mezonita. Ali za skalp se koriste samo određene vrste i po određenom sistemu aplikacije.

Nakon što se igla i mezonit koja ide uz iglu, postave pravilno, igla se izvuče, a mezonit ostaje u skalpu da stimuliše rast.

Pogledajte demonstraciju tretmana skalpa mezonitima na sledećem linku : KAKO REŠITI PROBLEM PROREĐENE KOSE ? – Dr Elena Arsova i dr Milena Stanojević u Praktičnoj Ženi

ŠTA SE DEŠAVA SA MEZONITIMA U KOŽI ?

Zbog toga što su resorptivni, mezoniti se tokom 9 meseci resorbuju. Tačnije, naše telo ih razgradi.  Ali u toku tih meseci mezoniti kontinuirano stimulišu rast kose.

KADA SE VIDE PRVI REZULTATI OD TRETMANA MEZONITIMA?

Prvi rezultati se vide nakon 3 meseca, oko 6-og meseca je već optimalan rast, a do 9-og meseca se vrati gustina i kvalitet kose.