PDO TRETMAN SKALPA MEZONITIMA

Tretman mezonitima je najtraženiji tretman za rast kose u Hair Clinic Beograd, zato što daje izuzetne rezultate u rastu kose, radi se jedanput godišnje, a izvodi se za samo jedan sat.

Rezultati koje dobijamo tretmanom mezonitima su nadmašili rezultate svih ostalih tretmana, pa je postao zlatni standard u stimulaciji rasta kose i lečenju opadanja kose. Gustina i kvalitet kose mogu da se poboljšaju za 50-80% kod naprednijih stadijuma, a kod početnih stadijuma moguće je kompletno vratiti izgubljenu kosu.

ŠTA SU MEZONITI ?

Mezoniti su bioresorptivni, biokompatibilni i biostimulativni hirurški konci koji se ugrađuju u kožu glave i podstiču aktivnost korena dlake. Kao rezultat toga, koren počinje da formira novu dlaku i izgubljena kosa se zameni novom, zdravom kosom.
 

KAKO DELUJU NA RAST KOSE ?

Mehanizam delovanja tretmana mezonitima se bazira na aktivaciji signalnih puteva preko kojih ćelije u korenu dlake komuniciraju. Kao rezultat, koren ponovo počinje da radi i da proizvodi novu dlaku. Mogu da se primene kod dve najčešće forme gubitka kose, a to su nasledni gubitak kose i difuzno opadanje kose.

ZAŠTO ODABRATI TRETMAN MEZONITIMA ?

Savremeni tretmani za kosu, pravovremeno primenjeni, mogu kompletno da nam vrate izgubljenu kosu. Regenerativni potencijal kose je ustvari zapanjujuć, jer matične ćelije korena dlake dugo ostaju žive. Tretman mezonitima može da izvuče maksimum tog regenerativnog kapaciteta korena dlake i da omogući rast nove kose i jačanje slabe i tanke kose

KAKO SE RADI TRETMAN MEZONITIMA ?

Potreban je samo jedan sat da se tretman izvede. Tretman mezonitima se radi pod lokalnom anestezijom, tako da je bezbolan. Mezoniti se postavljaju pomoću specijalne igle vodilje, koja pravi kanal u koži da bi nit legla. Nakon toga igla se vadi a nit ostaje u koži. Nakon tretmana se oseća blago zatezanje kože glave, koje isčezava kroz par dana. Tretman ne zahteva nikakva ograničenja u smislu fizičke aktivnosti, pranja kose, plivanja itd. Možete neometano nastaviti aktivnosti sledećeg dana.

DA LI SE KOMBINUJE SA DRUGIM TRETMANIMA ?

Laserski tretman je vrlo komplementaran tretmanu mezonitima u prvom mesecu, jer pomaže zazdravljivanju kože glave i sprečava dalji gubitak kose. Dodatno, laserska terapija daje potrebnu energiju ćelijama dlake da obave svoju funkciju nakon stimulacije mezonitima.