tiroidni-hormoni-i-opadanje-kose-hair-clinic-beograd

TIROIDNI HORMONI I OPADANJE KOSE

TIROIDNI HORMONA I OPADANJE KOSE

Tiroidni hormoni, utiču na opadanje kose zbog toga što utiču na sve ciklične procese u organizmu pa i na ciklus rasta dlake.

Poremećaj u radu štitne žlezde nastaje kada štitna žlezda ne proizvodi dovoljno, ili proizvodi previše hormona.
Hipotireoza ili usporena funkcija štitnjače, može izazvati mnoge simptome, od povećanja težine do umora. Hipertireoidizam, ubrzana funkcija, može izazvati bilo šta od gubitka težine do nervoze.
Oba stanja mogu uzrokovati suvu, lomljivu kosu ili proređenu kosu na temenom delu glave.

KAKO TIROIDNI HORMONI HORMONI UTIČU OPADANJE KOSE ?

Poremećaji štitne žlezde mogu uzrokovati opadanje kose ukoliko su teški i ne tretiraju se.
Poremečaj tiroidnih hormona, utiče na sve ciklične procese u organizmu pa i na ciklus rasta dlake i time i na opadanje kose. To uključuje i razvoj kose u korenu. Zbog disbalansa štitnih hormona, kosa ispada i ne može biti zamenjena novom kosom. Kao rezultat dolazi do razređivanja i istanjivanja kose. Ta forma opadanja je hronični telogeni efluvium.
Osim smanjivanja gustine, kosa se promeni i po strukturi. Dlaka postane suva i krta, jer se smanjuje i funkcija lojnih žlezda.

ŠTA PREDUZETI ?

Rad sa lekarom na održavanju vašeg stanja uz pomoć lekova, je obavezan. Rezultati verovatno neće biti brzi, jer je za obnavljanje kose potrebno vremena.

PRP TRETMAN ZA REJUVENACIJU KOSE

Ali dodatnim tretmanima za rast kose mogu se ubrzati rezultati i rast može biti primetan za nekoliko meseci. Imajte na umu da se nova kosa može razlikovati u boji ili teksturi od vaše stare kose.
PRP tretman rejuvenacije kose je odlična terapeutska opcija za poboljšanje kvaliteta i rasta kose. U kombinaciji sa KIT mezoterapijom se optimalno stimuliše rast kose.

Scroll to Top