sezonsko-opadanje-kose-hair-clinic-beograd

SEZONSKO OPADANJE KOSE U JESEN

SEZONSKO OPADANJE KOSE U JESEN

Sezonsko opadanje kose u jesen, manofestira se gubitkom od oko 150 dlaka dnevno, što se smatra normalnim. Ali ako je opadanje oko 100 dlaka dnevno, pa i više i traje duže od mesec dana, onda to nije normalno opadanje.

Nikakav period sezonskog gubitka kose ne bi trebalo da traje duže od četiri do pet nedelja, nakon čega će nova kosa početi ponovo da raste. Kada se sezonsko opadanje zaustavi, Vaša kosa se najčešće potpuno oporavi i regeneriše, iako je kod ljudi sa postojećim gubitkom kose taj potencijal oporavka slabiji.

Zato je dobro pomoći kosi u procesu oporavka.

SKRATITE KOSU
Za novu sezonu, dajte kosi nov oblik u skladu sa novim trendovima. Skraćivanje će ukloniti rascvetale, suve krajeve i dati volumen kosi. Kosa će izgledati zdravo i biti sjajna.

POTREBNA JE DOBRA HIDRATANTNA MASKA
Koristite dobar šampon i masku kako biste sačuvali hidratantnost kose. Osetićete poboljšanje već posle nekoliko pranja. Nemojte često prati kosu. Bez obzira na godišnja doba, 2-3 puta nedeljno je dovoljno da operete kosu.

SMANJITE KORIŠĆENJE APARATA ZA STILIZOVANJE
Aparati za pravljenje frizura koji greju su odlični za fenomenalnu frizuru ali njihova česta upotreba nije dobra za kosu. Stalno tretiranje kose sa prekomernom vrelinom smanjuje vodu u dlaci i oštetćuje je, naročito ofarbanu kosu.

OBRATITE PAŽNJU NA HRANU TOKOM SEZONSKOG OPADANJA KOSE U JESEN
Zdravlje kose je povezano sa onim što konzumiraramo, tako da je kosa odraz naše ishrane. Jedite puno proteina, svežeg voća i povrća. Ako je potrebno dodajte i neke suplemente za kosu.

UPOTREBLJAVAJTE TONIKE KOJI STIMULIŠU RAST KOSE
Lokalna terapija za stimulaciju sa adekvatnim sastojcima će Vam pomoći da Vaša kosa raste brže i obezbediće joj i optimalan kvalitet i gustinu.

DSD DE LUXE® PROIZVODI

Ako Vaša kosa nije obnovljena i ne raste, poželjno je odraditi dermoskopski pregled kose i ustanoviti tačan uzrok opadanja i vrstu gubitka kose. Neki oblici gubitka kose mogu dovesti do naglog gubitka kose i njeno proređivanje sa trajnim posledicama, a opadanje može početi isto na jesen.