sta_je_prp_tretman_kose

ŠTA JE PRP TRETMAN KOSE ?

DALI JE PRP TRETMAN KOSE EFIKASAN ?

PRP tretman kose uključuje uzimanje vlastite krvi i stavljanje u centrifugu, koja odvaja crvene krvne ćelije od plazme. Plazma, koja sadrži faktore rasta, se zatim ubrigava istoj osobi. Koriste se male igle, tako da je prosečna ocena bola 2, na skali od 0 do 10.

Kada se PRP tretman koristi za tretman gubitka kose, plazma se ubrizgava u folikule. Uključuje samo minimalnu nelagodu i može trajati 10-ak minuta. Posle prvog tretmana, pacijenti nastavljaju dalje sa tretmanom 1 put mesečno, a zatim 1 put u 3-6 meseci.

ŠTA STUDIJE KAŽU ZA PRP TRETMAN KOSE ?

-Studije pokazuju da PRP može obuzdati opadanje i pokrenuti rast nove kose kod muškaraca i žena kod kojih je ćelavost nasledna, a veliki uspeh ima i kod drugih formi opadanja kose, autoimunog porekla, kao i kod dufuznog proređenja kose.

PRP TRETMAN ZA REJUVENACIJU KOSE

Idealni kandidati za PRP terapiju su ljudi koji imaju kosu, ali se ona proređuje i istanjuje. I muškarci i žene dobro reaguje na tretmane, posebno oni koji imaju proređenja kosu na kruni i u predelu slepoočnica.

U roku od nekoliko meseci, mogu primetiti manji gubitak kose, a ubrzo nakon toga dolazi do povećanja debljine dlake i rasta nove kose.

Scroll to Top