savremeni_pristup_lecenja_kose_hair_clinic_beograd

SAVREMENI PRISTUP LEČENJA KOSE ZNAČI KOMBINACIJU VIŠE TRETMANA

SAVREMENI PRISTUP LEČENJA KOSE ZNAČI KOMBINACIJU VIŠE TRETMANA

Savremeni pristup lečenja kose je da se svakom uzročniku opadanja suprotstavimo adekvatnom terapijom. Zato što najčešće postoji više etioloških faktora opadanja kose, i naše lečenje znači kombinaciju više tretmana.

Mezoniti su resorptivni sintetski konci izrađeni od materijala koji podstiče proizvodnju kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i aktivira fibroblaste. Kad ih postavimo u skalp, one bukvalno probude uspavane folikule i podstiču ih da rade. Na taj način direktno povećavaju broj folikula i broj dlaka na skalpu. S druge strane, poboljšavaju i funkciju folikula, pa je nova kosa kvalitetnija i čvršća. One, čak, mogu da aktiviraju matične ćelije atrofičnih folikula, pa da one ponovo uđu u anagenu fazu, fazu rasta.

Tretman mezonitima budi folikule i podstiče njihovu aktvnost. PRP stvara povoljnu sredinu za rast dlake i stimuliše funkciju korena. KIT mezoterapija, aktivira signalne puteve i vraća dlaku u normalni ciklus rasta. Laserski tretman daje energiju ćelijama korena dlake, da bi bolje radile. DSD tretman hrani dlaku adekvatnim nutritijentima i blokira delovanje štetnih faktora.

PDO TRETMAN SKALPA MEZONITIMA

Naši doktori-triholozi kombinuju različite tretmane zavisno od tipa opadanja i tako omogućuju najbolji mogući tretman za rast kose kod svakog pacijenta. Da li ćemo tretman mezonitma kombinovati sa PRP, laserskim ili KIT mezotretmanom, određujemo nakon dermoskopskog pregleda folikula dlake.

Scroll to Top