sladoled_cini_nasu_kosu_srecnim_hair-clinic_beograd

SLADOLED ČINI NAS I NAŠU KOSU SREĆNIM

SLADOLED ČINI NAS I NAŠU KOSU SREĆNIM

Svi volimo sladoled u toplim letnjim danima…iskreno volimo ga nezavisno od godišnjeg doba !
I svi smo čuli za mnoge loše efekte sladoleda, ali su isto tako svi zanemarili i pozitivne efekte sladoleda na naše zdravlje.

Po analizama, sladoled, zajedno sa tortama, čokoladama i još par slatkih zadovoljstava, je na prvom mestu hrane koja nas čini srećnim, objašnjava dr Elena Arsova, triholog iz Hair Clinic Beograd.

A, srećne osobe imaju bolje zdravlje i bolju kosu.
A evo i nekoliko benefita od sladoleda :

IZVOR VITAMINA

Da li ste znali da sladoled sadrži veliki broj vitamin kao što su vitamin A, B-6, B-12, C, D I E koji su bitni za kvalitet kosu. I ne samo njih. Očigledno, sladoled sadrđi i vtamin K, koji sprečava stvaranje krvnih ugrušaka. A da ne zaboravimo da sadrži i niacin, tiamin I riboflavin za stimulaciju rasta kose.

DAJE ENERGIJU

Ne samo da ima nutritivnu vrednost, nego je i neverovatni izvor energije. Bogat je ugljenim hidratima, proteinima i mastima, koje su potrebne našem telu da proizvdi energiju. Ali pazite koliko energije unosite preko sladoleda. Ipak vas može ugojiti. Umerenost u svemu je prava formula.

IZVOR MINERALA

Minerali kao kalcijum i fosfor se nalaze u sladoledu. Kalcijum je esencijalni mineral za jačanje kosti i smanjuje rizik za stvaranje bubrežnih kamenčića. Kalcijum daje i čvrstinu kosi.

STIMULIŠE MOŽDANE AKTIVNOSTI

Sladoled stimuliše serotonin, koji je hormone sreće i pomaže u snižavanju nivoa stresa. Sladoled je napravljen od mleka koje sadrži i L-triptofan, koji ima smirujuće dejstvo i relaksira nervni system. Čak pomaže i kod nesanice.

Kao zaklučak sladoled čini nas i našu kosu srećnim.

ALI DOVOLJNO JE !

Sad da jednu stvar rasčistimo- Nakon liste svih ovih benefita sladoleda, mi ne preporučujemo da jedete sladoled koliko god možete. Koliko ima benefita, isto toliko ima i nedostataka u konzumiranju sladoleda.

Zato birajte pametno i jedite odgovorno, savetuje dr Elena.  Zapamtite da je sve u umerenosti.