moze-li-se-celavost-sreciti-hair-clinic-beograd

KAKO SPREČITI ĆELAVOST KOD MUŠKARACA ?

Ćelavost kod muškaraca se može sprečiti. U današnje vreme imamo na raspolaganju brojne metode koje ne samo da mogu sprećiti ćelavost, nego stimulišu ponovni rast kose.

Kako sprečiti ćelavost kod muškaraca?

Preventivni metodi za sprečavanje ćelavosti kod muškaraca su fokusirani na smanjivanje nivoa DHT-a i time i na sprečavanje aktivacije genetske poruke za opadanje kose. Losioni sa DHT blokatorima, tablete sa finasteridom koji reguliše DHT produkciju i laserski tretman koji isto deluje na DHT, su presudni u prevenciji.

A, ako je počela ćelavost ?

Ako su već počele promene u gustini kose, onda se mora raditi aktivni tretman za stimulaciju rasta kose. Tretman mezonitima ponovo aktivira uspavane folikule i podstiče ih da formiraju novu dlaku. PRP tretman stvara idealnu sredinu za rast dlake I sa brojnim faktorima rasta deluje na svaki nivo folikula. KIT mezotretman, preko mikropovreda na skalpu podstiče regenerativnu reakciju kože i time i obnajvljanje folikula dlake.

PDO TRETMAN SKALPA MEZONITIMA

Naše doktorke-triholozi dr Milena Stanojević i dr Elena Arsova, savetuju da kad muškarci primate prve promene na kosi, da prvo dodju kod nas na videodermoskopski pregled. Na osnovu dermoskopske promene na folikulu, možemo postaviti tačnu dijagnozu i isplanirati koji metod prevencije ili tretmana je najbolji.

Scroll to Top