feritin_i_gubitak_kose

FERITIN I GUBITAK KOSE

FERITIN I GUBITAK KOSE

Kada imate malo feritina, može doći i do gubitka kose. Nažalost, feritin je lako zanemariti ako imate i osnovno stanje koje može prouzrokovati gubitak kose

Možda ste upoznati sa gvožđem, ali termin „feritin“ vam može biti nov. Gvožđe je osnovni mineral koji uzimate. Telo neke od njih skladišti u obliku feritina.
Feritin je vrsta proteina u vašoj krvi. U njemu se čuva gvožđe koje vaše telo može koristiti kad mu treba. Ako imate malo feritina, to znači da imate i nedostatak gvožđa.

UZROCI GUBITKA FERITINA I GUBITKA KOSE

Neki feritini se čuvaju u folikulima kose. Pretpostavlja se da gubitak feritina nastaje kada neko izgubi kosu. Ali proces gubitka feritina može se dogoditi i pre nego što osoba ima problema sa gubitkom kose.
Kad god vam je u organizmu „malo“ gvožđa , ono u osnovi može da „pozajmi“ feritin iz vaših folikula dlake i drugih izvora koji su manje bitni za telo u bolesti.

FERITIN I ŠTITNJAČA

Gubitak kose je često jedan od prvih znakova hipotireoze, stanja zbog kojeg vaše telo proizvodi niže od normalnih količina hormona štitnjače. Pored toga, nedostatak hormona štitne žlezde može uzrokovati ukupnu tromost, suvu kožu i netoleranciju na hladnoću. Debljanje je takođe uobičajeno.

U nekim slučajevima hipotireoze, gubitak kose možda nije direktno povezan sa nedostatkom hormona štitnjače, već  sa nedostatkom gvožđa. To zauzvrat uzrokuje da se istovremeno pojave niski feritin i hipotireoza.

KOJI SU SIMPTOMI NISKOG FERITINA ?

Simptomi niskog feritina su slični simptomima nedostatka gvožđa, a gubitak kose je samo jedan znak. Ostali simptomi mogu uključivati: vrtoglavicu, ekstremni umor, zujanje u ušima, lomljivi nokti, kratak dah, glavobolje, poteškoće u koncentraciji.

Laserska fotostimulacija stimuliše prelazak dlake iz faze opadanja u fazu rasta. To znači da povećava broj novih, anagenih dlaka. Isto tako, produžava trajanje faze rasta, i omogućava da dlaka koja se formira, ustvari preživi i ojača.

LASERSKI TRETMAN ZA REGENERACIJU KOSE

PRP tretman deluje na folikul dlake na različitim nivoima preko svojih faktora rasta. Zbog brojnih faktora rasta obezbeđuje kompletnu regeneraciju i rejuvenaciju dlake i pravi je eliksir rasta kose.

Scroll to Top