PDO TRETMAN MEZONITIMA ZA PRODUŽENU STIMULACIJU RASTA KOSE

PDO TRETMAN SKALPA MEZONITIMA ZA PRODUŽENU STIMULACIJU RASTA KOSE

PDO tretman skalpa mezonitima je vrsta dermalne iglene terapije, definisana insercijom mezonitima u kožu sa ciljem prolongirane terapeutske stimulacije. Ustvari PDO tretman je tretman skalpa mezonitima. PDO deluje na aktivaciju i produžavanje faze rasta folikula i na ćelisku dobu u korenu dlake, što rezultira sa rastom kose i povećanjem debljine dlake.
Mezoniti se aplikuju u koži u nivou matičnih ćelija folikula dlake i aktiviraju ih. Ove ćelije komuniciraju sa ostalim ćelijama folikula dlake i daju im signale da formiranju novu dlaku. Ovaj mehanizam delovanja mezoniti ustvari aktivira folikule koje su neaktivni, na rubu izumiranja. Čak može da aktivira i matične ćelije atrofićnih folikula da ponovo udju u anagenu fazu rasta i da formiranju folikul “de novo” i naravno novu dlaku. To nije bilo moguče ranije ni sa bilo kojom terapeutskom procedurom.
Unikatnost PDO metoda je baš ta neverojatna moč da nateraju matične ćelije ponovo da formiraju koren dlake.

Ali nije bitno samo da se poćne da se formira dlaka, nego ta ista treba da se preživi, da se yadeblja i da izrasne u kvalitetnu čvrstu dlaku. Imeno, nakon ulaska u fayu rasta, treba da se proudži maksimalno ta faza, i da se održava. PDO mezoniti osim matićne ćelije aktiviraju i signalne puteve izmedju ćelije folikula i povećavaju ćelisku deobu. Kao rezultat toga dolazi ne samo do formirsnja nove dlake nego i njeno zadebljavanje i začvršćavanje. Samo kvalitetna i zdrava dlaka može da preživi i da nastavi svoj životni ciklus.

Znači, PDO tretman omogučava formiranje nove dlake, ojačavanje te dlake i proužavanje njenog životnog veka.

GOSTOVANJE U RTS ORDINACIJI