mezoniti-prp-pre-posle-hairclinic-beograd

MEZONITI I PRP-ULTIMATIVNI TRETMAN ZA RAST KOSE U ZALISCIMA

MEZONITI I PRP-ULTIMATIVNI TRETMAN ZA RAST KOSE U ZALISCIMA

Muška ćelavost, koja se naziva i androgena alopecija, je najčešći tip gubitka kose kod muškaraca.

Jedan od uzroka muške ćelavosti je genetika, ali je ćelavost povezana i sa muškim polnim hormonima koji se zovu androgeni. Androgeni imaju mnoge funkcije, uključujući i regulaciju rasta kose. DHT je metabolit testosterona sa jakim androgenim efektima.

U zdravom folikulu dlake, cirkulirajući DHT se vezuje za androgene receptore koji se nalaze na folikulima kose. DHT ima snažan efekat na ove receptore, direktno inhibirajući rast folikula dlake. Patološki gubitak kose nastaje kada DHT pojedinca dostigne nivoe na kojima inhibitorni efekti prevazilaze stimulativne sile na folikulu dlake.

Gubitak kose može se javiti vrlo rano, još u tinejdžerskim godinama.Muškarci doživljavaju da im se prednja linija kose povlači i formira M oblik. Kod nekih će se i dalje povlačiti sve dok ne nestane sva kosa sa krune,ili većina kose. Kod drugih će se kosa prorediti samo u jednoj tačci npr. u temenom delu.

Tretmani za rast kose su dostupni muškarcima koji nisu zadovoljni izgledom svoje kose i koji bi želeli bolju gustinu.

Mezoniti aplikovani u skalp imaju neverovatnu moć da nateraju matične ćelije folikula u zaliscima da ponovo formiraju novu dlaku. Mezoniti bukvalno bude neaktivne folikule i nateraju ih da proizvedu dlaku de novo. Osim formiranje nove dlake, mezoniti ojačavaju i produžavaju životni vek dlake kod naslednog gubitka kose.

PDO TRETMAN SKALPA MEZONITIMA

PRP tretman plazmom bogatom faktorima rasta deluje kao “ eliksir” za rast kose preko rejuvenacije i regeneracije folikula dlake kod svih vrsta opadanja kose. PRP tretman stvara idealnu sredinu za formiranje nove dlake, za njeno ojačavanje i preživljavanje.

Mezoniti i PRP su ultimativni tretman za rast kose u zaliscima.