LASERSKI TRETMAN ZA REGENERACIJU KOSE

LASERSKI TRETMAN ZA REGENERACIJU KOSE

Laserski tretman poboljšava stanje kose kod velikog broja neožiljačnih alopecija kao što je androgenetska alopecija, alopecija areata, alopecija nakon hemoterapije, a i povećava preživljavanje graftova nakon transplantacije kose.

Laserska fotostimulacija podstiće prelazak dlake iz faze opadanja u fazu rasta. To znači da povećava broj novih, anagenih dlaka.

Nakon toga, produžava trajanje faze rasta, i omogućava da dlaka koja se formira, ustavari preživi i ojača. Zbog toga što povećava stepen ćelijske deobe kod aktivnih anagenih folikula, dlaka koja se formira je debela i kvalitetna.

I na kraju, laserski tretman sprečava prerani katageni razvoj. Prerani katageni razvoj znači prerani ulaz u fazu opadanja.

TRETMANI

Istraživanja oko mehanizma delovanja pokazuju da laserska terapija deluje na mitohondrije, energetske stanice ćelija. Laserski tretman može izmeniti metabolizam ćelija i povećati produkciju ATP-a koja je ustvari molekularna valuta za razmenu energije.

Isto tako laserska svetlost sa tačno određenom talasnom dužinom, preko procesa fotodisocijacije (fotorazgradnje) stvara azotni oksid. A, azotni oksid je potentni vazodilatator i omogućava poboljšanje cirkulacije oko korena dlake i naravno bolju ishranu.

Laserski tretman je metod izbora za kompletnu regeneraciju kose kod sve vrste opadanja kose.