kit_mezotretman_kose_hair_clinic_beograd

KIT MEZOTRETMAN OJAČAVA FOLIKULE DLAKE

KIT MEZOTRETMAN OJAČAVA FOLIKULE DLAKE

KIT mezotretman, kolagen indukovana terapija, je minimalno invazivna dermatološka procedura tokom koje fine iglice formiraju male punkcije u površinski sloj kože. Ima široko polje korišćenja, ukljućujući i andorogenetsku alopeciju kao i alopeciju areatu. Interesantno je da mikrotraume na skalpu preko signalnih puteva aktiviraju folikul da formira dlaku.

Zazdravljivanje minimalno oštećene kože skalpa nakon KIT mezotretmana, može stmulisati regeneraciju vlaknenog folikula, što je definisano kao proces ponovnog ulaska vlaknenog folikula u fau rasta.

MEHANIZAM DELOVANJA KIT MEZOTRETMANA

Mikronidling stimulacija sama po sebi može potstići rast kose preko Wnt/β-catenin signalnih puteva i VEGF. Aktivacija Wnt/β-catenin signala je značajna ne samo za otpočinjanje fazu rasta i održavanje formiranja dlake nego i za regeneraciju folikula dlake i rast dlake. VEGF je isto glavni medijator rasta kose i ciklusa dlake preko poboljšanja folikularne vasklularizacije.
Dodatno tome, brojni faktori rasta, prostaglandini, sonični hedgehog, i Wnt/β-catenin signalni putevi, smatra se da su involvirani u stimulaciju rasta kose nakon kolagen indukovane terapije.

REZULTATI

Studije sa KIT mezotretmanom, kod naslednog gubitka kose pokazuju signifikantno povečan broj dlaka u mikronidling grupi nakon 12 nedjelja sa povećanjem broja dlaka od 90.1 i preko 50% zgušnjavanja kose.

Saglasno sa studijama, primenjujemo preporučene tehnike mikronidlinga i dužinu od 1.5 mm zbog optimalne stimulacije.

Galerija

Scroll to Top