gubitak-kose-kod-muškaraca-saveti-hair-clinic-beograd

KAKO DA ZAUSTAVITE GUBITAK KOSE KOD MUŠKARACA

KAKO DA ZAUSTAVITE GUBITAK KOSE KOD MUŠKARACA

Promena ishrane, ublažavanje stresa i poseta lekaru, samo su neke od stvari koje muškarci mogu primeniti, da bi sprečili ćelavost.
Pročitajte da biste saznali više kako da zaustavite gubitak kose kod muškaraca.

1. Pazite šta jedete

Zdrave prehrambene navike mogu učiniti čuda za stvaranje gušće i punije kose. Proteini u ribi, mršavom mesu i soji podržavaju rast kose, a orasi i semenke su prepuni vitaminom E i zdravim mastima ,koje održavaju kosu mekom i zdravom. Čak i začini mogu pomoći. Dodavanje cimeta u hranu može vam pomoći da obezbedite potreban kiseonik i hranljive sastojke vašoj kosi.

2. Ostanite hidrirani

Oko 25% folikula kose napravljeno je od vode i kada dehidrirate, novi folikuli mogu biti slabi.

3. Uzimajte vitamine

Pored stresa, gena i medicinskih problema, nedostatak vitamina je glavni razlog gubitka kose kod muškaraca. Da biste sprečili gubitak kose kod muškaraca, uzimajte dovoljno vitamina preko hrane. Vitamin A je koristan u regulisanju sinteze retinoične kiseline u folikulima kose. Vitamin B može vam pomoći da smanjite nivo stresa (doprinosi gubitku kose), dok vitamini C, D i E pomažu vašem telu da održi potrebne hranjive sastojke koji su mu potrebni da bi ostalo zdravo.

4. Potražite stručno mišljenje kako da zaustavite gubitak kose kod muškaraca

Pitajte svog doktora za kosu- trihologa, kako da zaustavite gubitak kose. Triholog će utvrditi šta može biti uzrok gubitka kose kod muškaraca i šta treba učiniti u vezi sa tim. Može razgovarati sa vama o tome koje lekove uzimate, koje prizvode za kosu koristite, kao i o porodičnoj istoriji.

NAŠ TIM

5. Smanjite stres

Neki muškarci se mogu toliko stresirati zbog kose, što dodatno dovodi do gubitka kose. Visoki nivoi stresa mogu rezultirati pojavom telogenog efluvijuma ( naglog gubitka kose ), trihotilomanije ( čupanje kose), alopecije areate ( kada vaš imuni sistem napada sopstvene folikule dlake ). Najbolje je upravljati ovim stresom, primenom tehnika dubokog disanja i svakodnevnim vežbanjem.

6. Ograničite pušenje i alkohol

Opšte je poznato da pušenje i prekomeran unos alkohola mogu učiniti strašne stvari našem telu, ali možda niste ni shvatili da ove navike mogu uticati i na vašu kosu. Postoji sve veća lista studija koja pokazuje da pušenje i alkohol mogu biti dodatni uzrok gubitka kose. Pušenje može biti problem jer utiče na dotok krvi u vaše folikule kose, dok konzumiranje alkohola u višku može uzrokovati dehidrataciju i nutritivne nedostatke.

7. Redovno vežbanje može pomoći da zaustavite gubitak kose

Znate da je vežbanje dobro za vaše telo, ali jeste li znali da može biti odlično i za vašu kosu? Vežbanje je dokazano sredstvo za ublažavanje stresa i pospešuje cirkulaciju i dobro zdravlje uopšte, što može podstaći rast kose.

8. Razgovarajte sa doktorom- trihologom o suplementima

Na tržištu postoji puno suplemenata za sprečavanje gubitka kose i ponovni rast, iako je važno razgovarati sa lekarom o tome koji će brendovi biti bezbedni i efikasni za vas.

Scroll to Top