proteinski-sejkovi-gubitak-kose-hair-clinic-beograd

PROTEINSKI ŠEJKOVI I GUBITAK KOSE

PROTEINSKI ŠEJKOVI I GUBITAK KOSE

Redovno vežbanje može prevenirati određene forme gubitka kose,zato što podstiču opšte zdravlje i cirkulaciju.Stanje kose je često odraz celokupnog zdravlja. Vežbanje, dobra ishrana, kvalitetan san, dovoljno vode, kontrolisan stres,pomažu u poboljšanju zdravlja kose i skalpa.

Vežbanje održava telo i kosu zdravim, ukoliko ne preterujete. Intenzivni treninzi i neadekvatna ishrana ili preterano vežbanje, mogu dovesti do problema koji će uzrokovati opadanje kose. Drugi faktori vezani za treniranje isto tako mogu izazvati opadanje kose,kako uzimanje steroida, da bi se poboljšao fizički kapacitet,tako i nedostatk ili nepravilna nega kose, kao što je ostavljanje hlorisane vode na kosi nakon kupanja u bazenu ili nakupljanje nečistoća na skalpu duže vreme.

Doktori za kosu povezali su ishranu sa zdravljem kose, jer nedostatak određenih hranljivih materija može dovesti do istanjivanja kose. I čini se, da ono što radite u teretani takođe može dovesti da istanjivanja kose.
ŠTA JE RAZLOG ZA TO ?

Zadnjih godina došlo je do naglog porasta broja muškaraca koji su imali ubrzani gubitak kose,zbog upotrebe proteina u prahu. Određeni sastojci u proteinskim šejkovima odovode do porasta nivota testosterona i njegovog metabolita dihidrotestosterona, koji je povezan sa gubitkom kose.

Proteinski šejkovi često sadrže hormone rasta kao što su kreatin i DHEA, koji ne samo da povećavaju mišićnu masu, već i povećavaju nivoe testosterona u krvotoku. Testosteron proizvodi hemikaliju DHT, koja zapravo doprinosi ćelavosti kada folikulu postaju previše izloženi.
Na žalost, ovo je nešto čega većina muškaraca nije svesna, dok gubitak kose ne postane očigledan. Oko 70% muškaraca koji imaju problem sa proređenjem kose, su korisnici proteinskih šejkova.

Osobe koje koriste anaboličke steroide da bi poboljšale intenzitet i efikasnost treninga,mogu isto tako da gube kosu.Ovi sterodidi su slični testosteronu,koji je preko svog metabolita DHTa glavni faktor za opadanje kose.

Proteinski šejkovi ne izazivaju gubitak kose, ali ubrzavaju gubitak kose kod muškaraca koji pate od naslednog gubitka kose i koji su genetski predisponirani za ćelavljenje.

href=“http://www.hairclinicbalkan.com/regeneracija-kose-tehnologija-sa-maticnim-celijama/“>