PDO TRETMAN MEZONITIMA EDUKACIJA – Dr Elena i dr Milena sa dr Nejat Can

Edukacija za PDO ( skalp treding ) sa svetski poznatim edukatorom za mezonite dr Nejat Can u Istanbulu. Za dobru stimulaciju i uspešan rast kose vrlo je važna pravilna tehnika aplikacije mezonita,koju su dr Elena Arsova i dr Milena Stanojević usavršile u Turskoj. Samo nekoliko eksperata u celom svetu primenjuje ovu metodu za rast kose,a tim Hair Clinic Beograd, je među prvima koji radi ovaj tretman. PDO tretman deluje na stimulaciju i produžavanje anagene faze rasta (aktivna faza)i proliferaciju ćelija u bulbusu dlake, što rezultira rastom kose i povećanjem debljine dlake.

Uzimajući u obzir njegove dugoročne i proliferativne potencijale,PDO tretman je odlična terapeutska opcija za tretman alopecije.
Studije pokazuju da u 12.nedelji nakon primene PDO tretmana u AGA (nasledni gubitak kose),počinje značajni rast kose,sa efektom zgušnjavanja kose. Globalne fotografije pokazuju signifkante rezultate od 40%-75% poboljšanja. Broj dlaka se povećava na 48 do 93 dlaka na cm2, sa prosekom od 67 dlaka na cm2.