Povećajte gustinu kose i sprečite njeno opadanje, sa najsavremenijim tretmanima iz naše klinike

Mali broj dermatoloških problema ima emocionalni uticaj kao gubitak kose, kako kod žena tako i kod muškaraca.

Gubitak kose značajno utiče na psihosocijalni status i kvalitet života.

Znanje o mehanizmima koji diktiraju gubitak kose, nove informacije o signalnim putevima na nivou folikula dlake, podaci o regenerativnom potencijalu matičnih ćelija korena dlake, su omogućili početak jedne nove ere u lečenju gubitka kose i tretmane za rast kose.

U našoj klinici možete uraditi sledeće tretmane za rast kose : PDO tretman mezonitima, MSC tretman matičnim ćelijama, individualiziranu mezoterapiju, KIT mezotretman, mezoterapiju DHT blokatorima, laserski tretman.

Za više informacija možete nas kontaktirati putem telefona + 381 66 5135054 (možete koristiti Viber ili WhatsApp aplikacije).

Naši doktori-triholozi imaju više od 15 godina iskustva u oblasti dijagnostike i tretmane kose i članovi su prestižnih međunarodnih udruženja poput :

PDO tretman mezonitima

Tretman mezonitima je najtraženiji tretman za rast kose u Hair Clinic Beograd, zato što daje izuzetne rezultate u rastu kose, radi se jedanput godišnje, a izvodi se za samo jedan sat.

Tretmanom možemo vratiti gustinu kose od 50% -100% u zavisnosti od stadijuma gubitka kose. Mezoniti su biostumulativni i bioresporptivni hirurški konci koji se ugrađuju u koži glave. Mezoniti bukvalno uvode koren u fazu formiranja nove dlake i direktno poboljšavaju rast nove kose.

MSC tretman matičnim ćelijama

Tretman matičnim ćelijama za rast kose pripada regenerativnoj medicini što znači da popravlja funkciju oštećenih folikula dlake – regeneriše folikul.

Matične ćelije koje mi koristimo su autologne, što znači od samog pacijenta, tačnije od zdravih folikula pacijenta. To su mezenhimalne matične ćelije od neoštećenih folikula, sa zadnjeg dela glave i one dokazano deluju na rast kose preko regeneracije folikula.

INDIVIDUALIZIRANA MEZOTERAPIJA

Individualizirana mezoterapija u našoj klinici je adaptirana potrebama pacijenta i njegove kose.

Primenjujemo preko 5 vrsta koktela koji se kombinuju u zavisnosti od vrste opadanja kose, pola pacijenta i stepena gubitka kose. Mezoterapija se izvodi direktnim ubrizgavanjem koktela u folikul dlake pomoću iglice dužine 3-6mm. Nakon primene mezoterapije slaba i retka kosa, ojača i progusti se.

Mezoterapija DHT Blokatorima

DHT blokatori su supstance koje stopiraju formiranje hormona dihidrotestosterona (DHT) koji je bitan u razvoju naslednog gubitka kose. Mezoterapija DHT blokatorima je izuzetan tretman kojim se najpotentniji DHT blokator iglicama injektira u kožu glave i time direktno sprečavamo dalji gubitak kose.

Najznačajnije je da mezoterapija DHT blokatorima ne daje nikakve nus efekte jer deluje samo na nivou kože glave.

KIT mezotretman

KIT mezotretman (Kolagen Indukovana Terapija ili mikronidling ) je minimalno invazivna dermatološka procedura tokom koje fine iglice formiraju male punkcije u površinskom sloju kože.

Mikropovrede na koži glave uzrokuju oslobađanje faktora rasta koji iniciraju formiranje novih krvnih kapilara, novog kolagena i ulazak folikula u fazu formiranja dlake. KIT mezotretman je efikasan u sprečavanju opadanja kose i u stimulaciji rasta kose.

Videodermoskopija skalpa

Videodermoskopija kose i skalpa je savremena, neinvazivna i brza dijagnostička tehnika za uobičajene
probleme kose i skalpa.

I pored toga što je ponekad lako prepoznati gubitak kose i golim okom, videodermoskopija omogućava evaluaciju stadijuma gubitka kose, stepena oštećenja folikula dlake i aktivnost folikula. Na osnovu dermoskopskih nalaza može se ustanoviti i razlog gubitka kose što je presudno u planiranju terapije i
sprečavanju opadanja kose.

Zakažite pregled
sa našim doktorima

Rezultati naših pacijenata nakon završenih tretmana

ISKUSTVA ZADOVOLJNIH PACIJENATA

Mladen MaksimovicMladen Maksimovic
18:36 27 Apr 22
Hair Clinic Belgrade is the right place for all people who have a hair problem. Dr. Elena Arsova is extremely dedicated to patients! I feel at home in her office every time. The treatments are not painful, but they give amazing results! I can't wait for the next check-up, because my new hair restores my self-confidence. The whole team is phenomenal! I recommend everyone to even make an appointment as a precaution!
Dragana GrujičićDragana Grujičić
10:31 07 Apr 22
I have been a patient of Hair Clinic Belgrade for almost a year now and I am very satisfied with the result. Dr. Elena is very professional, kind, she doesn't tell you fairy tales, but at the first examination she tells you what your hair is in and what you can expect. Of course, you have to be disciplined, persistent and patient and the result is visible after a few months. Also, I have to praise Dr. Milena, as well as the girls who work in the clinic, they are all really kind, professional and we try to make your stay with them very pleasant.Biljana Bojanic Grujicic
Petra TodorPetra Todor
01:04 08 Feb 21
I recommend this clinic to anyone with a hair loss problem not just for positive end results also overall the service is excellent!!.
Victoria VictoriaVictoria Victoria
11:25 23 Oct 20
Very experienced and professional team lead by Dr. Elena Arsova. I can only praise and thank Dr. Elena for all her efforts, patience and individual approach oriented for the best results ! I came to the clinic with a hair loss problem more than 6 months ago and since day 1, i am receiving outstanding professional care and treatments, i appreciate DrElena attention not only to stop the hair loss and restore the growth but understand the root cause of the issue. I highly recommend the clinic - as a foreigner, by far, this hair clinic provided the most professional care in Serbia - after so many months of treatment, my hair are great again ! and together, we worked meticiluosly hard to achieve these excellment results- thank you, Dr. Elena !!!!
js_loader

Pozovite nas da zakažete pregled sa doktorima-triholozima

Često postavljana pitanja

Svi gubimo kosu tokom dana. Opadanje kose do 100 dlaka je normalno i to ne znači da ćete oćelaviti. Skalp ima oko 100.000 folikula dlake, i gotovo svaki od njih formira dlaku u bilo kom trenutku.

Nije tačno da se ćelavost nasleđuje po majčinoj  liniji. Ustvari se nasledjuje se obe strane,  i po majci i po ocu. Kad pogledate familiju i analizirate stanje kose članovima familije, možete  i da pretpostavite kako će vaša kosa izgledati u budućnosti.

Androgenetska alopecija je medicinski termin za mušku naslednu ćelavost. Ovaj tip opadanja se javlja zbog genetske predispozicije i familijarne istorije.

Tradicionalno, se ovaj tip ćelavljenja povezivao samo sa muškarcima, ali sad znamo da se javlja i kod muškaraca i žena. Ali je opadanje kod muškaraca obično brže, agresivnije  i opsežnije.

Nasledni gubitak kose je najčešća forma gubitka kose kod muškaraca i žena. Kod muškaraca počinje   formiranjem zalistaka,  proredjenjem temenog dela, a zatim i  središnjeg dela.

Kod žena se manifestuje  istanjivanjem kose na kruni glave. Iako može da se javi u bilo kom starosnom dobu, najviše pogađa osobe u 30-tim godinama.

Sa jedne strane postoji genetska predispozicija koja određuje stepen osetlivosti korena dlake na dejstvo dihidrotestosterona. Dihidrotestosteron (DHT) se u našem telu prirodno formira iz testosterona pod dejstvom enzima 5-alfa reduktaze.

Nasledna ćelavost se javlja zbog prevelike osetlivosti vlaknenih folikula na DHT, a ne zbog prvelikog nivoa hormona u krvi. Isto tako, taj DHT utiče na povećanje dlakavosti na telu i licu

Par zdravstvenih stanja, kao što je problem sa tiroidnom žlezdom, anemija zbog nedostatka gvožđa, policistični ovarijalni sindrom, dijabetes itd. mogu uzrokovati gubitak kose.

Isto tako, stres, dijete, porođaj, menopauza, uzimanje steroida mogu  biti  razlog aktivnog opadanja kose.

Doktoru- trihologu. Ako imate gubitak ili istanjivanje kose, najbolje je da se obratite specijalisti za kosu.

Triholozi su doktori specijalisti za probleme sa kosom, i mogu  vam dati tačnu dijagnozu i pre svega adekvatni tretmani za  rast kose.

Ima nekoliko situacija koji mogu uzrokovati “šok sistema” koji menja ciklus rasta kose. Kao rezultat toga, 30% – 40% kose uđe u telogenu fazu, fazu opadanja, koja traje 3 meseca. Zato, tri meseca kasnije, dlake ispadaju intenzivno naročito u prednjem delu skalpa. Ovakve životne okolnosti su porođaj, menopauza, visoka temperatura, nagla promena težine zbog dijeta, operacija, teške bolesti, ali i stresogeni faktori, kao smrtni slučaj ili razvod.

Generalno, gubitak kose nije  povezan sa sistemskom ili unutrašnjom bolešću, pa čak i dijeta nije čest razlog, osim ako je preterana. Najviše se istanjivanje kose povezuje sa predodređenim genetskim faktorima, familijarnom istorijom i procesom starenja kose.

Mnoge žene i muškarci , primećuju istanjivanje kose u 30-tim i 40-tim godinama kao proces normalnog  starenja kose. Ali, ponekad normalne faze života, kao pubertet, menopauza, porođaj, stres, mogu  uzrokovati opadanje kose.

Pranje kose ne ubrzava opadanje kose. Pranjem se samo odstranjuju  dlake koje su bile spremne  da opadnu. Normalno farbanje, trajna ondulacija, keratinsko ispravljanje ne uzrokuju opadanje kose.

Ali preterano hemijsko tretiranje dovodi do lomljivosti dlake i opadanja. Isto tako i fruzure koje opterećuju dlaku, mogu da daju opadanje kose.

Najmanje 3 meseca je potrebno da se vidi poboljšanje gustine kose od tretmana za rast kose. Ali nakon tri meseca, rast nove kose je znatno brži.

Obično ukupno trajanje intenzivnog  tretmana je 6-9 meseci.