Dr Elena Arsova

Dr Elena Arsova je specijalista trihologije i CEO Hair Clinic Balkan sa radnim iskustvom od 12 godina u oblasti trihologije i menadžmenta.

Dr Elena Arsova je osnovala Hair Clinic Balkan, sa ciljem da postane lider u oblasti tretmana kose i estetske hirurgije za kosu na Balkanu. Na osnovu svog znanja, iskustva i kontinurane edukacije, dr Elena je implementirala nove metode za tretman kose, unapredila dijagnostičke metode i postavila nove medicinske protokole. Članstvo u European Hair Research Society, je od neprocenljive vrednosti za kontinuiranu edukaciju i otvaranje horizonta novih mogućnosti za tretmane kose od kojih bi naši pacijenti imali benefite. Direktni pristup u istraživačkim studijama o kosi i tretmanima kose, kao i razmena iskustva sa doktorima istraživačima iz ovog društva, omogućuje odabir i primenu metoda u Hair Clinic,koje su najsavremenije i dokazano efikasne a protokoli su uvek „up to date“u oblasti kose.

Saradnja sa Ukrainian Hair Research Society, Institute of Trichologists u Londonu i World Trichology Society u New Yorku , je vrlo značajna, zbog praćenja trendova u tom regionu, jer se često evropski i američki pristup u tretmanima razlikuje u prioritetima.
Dugogodišnji rad i edukacija sa plastičnim hirurgom dr Ozge Ergun u Istanbulu, je značilo direknto upoznavanje sa kompletnim postupkom transplantacije kose, brade i obrva i praćenje trendova u oblasti mikrohirugije kose.

Osim teoretskog znanja preko ovih saradnji, praktični rad sa pacijentima u periodu od 12 godina je bio izuzetno bitan, ne samo zbog iskustva u impelmentaciji raznih dijagnostičkih i terapeutskih metoda, nego i zbog razumevanja pacijenta na psihološkom i emocionalnom nivou i razumevanju potrebe i želje pacijenta.

Osim kao doktor-triholog, kontinuran posao u menadžmentu je nezamenjivo iskustvo i znanje da se postave odlični principi za nesmetano funkcionisanje tima i firme i odaberu izvrsni medicinski profesionalci.Od 2006. do 2011. dr Arsova je bila medicinski menadžer Dr VAIS u Skoplju . Od 2012.je  do 2019god. je bila medicinski menadžer 101 Hair Care u Skoplju.

HAIR CLINIC Balkan, je sublimacija znanja i iskustva iz trihologije i menadžmenta sa ciljem da pacijentima obezbedi najbolje dijagnostičke, nehirurške i hirurške metode za kosu koje su trenutno na raspolaganju u svetu, izvrstan medicnski tim i etabliran sistem za pružanje tih usluga.

Mi smo ono što stalno iznova radimo. Prema tome, izuzetnost nije čin već navika.

Dr Milena Stanojević

Dr Milena Stanojević, je specijalista trihologije, posvećena usavršavanju dijagnostičkih postupaka i tretmana kose. Edukacija iz trihologije, je bila osnova da se teoretski savladaju karakteristike i obeležlja različitih formi opadanja kose, kao i Istočne metode za njihov tretman.
Sa trening iz oblasti LLLT , dr Milena je proučila ne samo mehanizme delovanja nisko energetske laserske terapije na nivou folikula dlake, nego i parametre laserske energije koji treba da se primene kod opadanja kose da bi postigli rezultate.
Edukacija o primeni karboksiterapije sa inovatorom ove metode Dr Roberto Parmigiani, je pomogla dr Mileni, da usavrši tretmane kose. Znanjem koje je stekla, ona je upgrade-ovala tretmane kose uvodeći karboksitretman u protokolima i time rešila problem sa slabom cirkulacijom krvi kod opadanja kose.
Dr Milena je promovisala i razvila mikronidling mezoterapiju kod tretmana kose, sa novim modernim protokolima. Dr Milena je prva počela da radi ovu vrstu mezoterapije u oblasti kose i posvetila puno vrmemena u edukaciji pacijenata o benefitima ovog tretmana.

Njena edukacija o PRP tretmanima kose sa Regen Lab firmom i dr Ozge Ergun unapredila je i dopunila protokole u tretmanima kose.Osim kod različitih vrsta opadanja kose, saglasno sa najnovijim saznanjima, naša klinika PRP uvodi i kod transplantacije kose.

Najsavremeniju metoda za stimulaciju rasta kose- skalp treding, dr Milena već usavršava sa jednim od najpoznatijih edukatora za mezonite,dr Nejat Can. Uvođenje ove metode, je revolucionarni pristup u lečenju opadanje kose a dr Milena će tu novu metodu približiti pacijentima.

Iskustvo i znanje koje ima dr Stanojević, je omogučilo da pacijenti brzo i lako steknu poverenje, da imaju odličnu saradnju i na kraju rezultate kakve su očekivali. Pristup sa pacijentima joj je profesionalan i korektan, i nakon pregleda uvek odabere tretmane sa najvećom efikasnošću za pacijenta.

Svojim radom , kako kliničkim tako i PR aktivnostima,doprinela je razvoju trihologije. Svojom ljubavlju i posvećenosti pacijentima i svom radu, uspela je da promeni stavove pacijenta o opadanju kose i podigne nivo svesnosti o problemima sa kosom. Edukovala je pacijente o važnosti pregleda kose, o tome da opadanje kose može da se tretira uspešno, da nove metode tretmana omogućuju rezultate koji ranije nisu bili mogući. Njen rad i doprinos u razvoju trihologije u Srbiji su neprocenljivi.

Dr Miloš Stanojević

Andrijana Apostolović

Andrijana Apostolović je medicinska sestra i terapeut sa iskustvom od preko 5 godina u oblasti trihologije.

Treninzi o primeni ultrazvučne terapije, visoke frekvence, terapije kiseonikom, sauniranje itd. su joj dali osnovu da odabere najadekvatnijii tretman za pacijenta saglasno sa njegovim stanjem skalpa.

Ne samo da je usavršila protokole za tretman masnu kosu i perut nego je i na osnovu sopstvenog iskustva sama kreirala nove protokole tretmana protiv peruti, mašćenja, za suvu i lomljivu dlaku.

Med.sestra Andrijana tokom 5 godina radnog iskustva u trihologiji je naučila sastav i primenu različitih kozmetičkih proizvoda za kosu, počevši od proizvoda za negu kose preko proizvoda za ojačavanje dlake pa do proizvoda za sedu kosu. Radom sa organskom i medicinskom kozmetikom stekla je iskustvo da predloži pacijentima ono sto najviše odgovara njihovoj kosi.

Treninzi i edukacije iz oblasti transplantacije kose, su osnova za pravilnu postoperativnu negu pacijenata nakon transplantacije kose. Postoperativne protokole ne samo da je uspešno primenila nego i adaptirala saglasno sa stanjem skalpa pacijenta,što doprinosi idealnoj nezi u zavisnosti od trenutnog stanja skalpa. Kao rezultat njene brige pacijent se brzo rehabilituje,koža zazdravi brzo i rast nove kose krene ranije.

Razumevanja pacijenta na psihološkom i emocionalnom nivou, je med. terapeut Andrijana iskoristila da bi stvorila komfornu i relaksiranu atmosferu pacijentima tokom tretmana i obezbedila da se pacijent oseća sigurno i komotno na klinici. Svoje znanje i iskustvo koristi da posvećeno i strpljivo daje sve detaljne informacije koje pacijent zatraži. Na taj način, je omogućila da pacijent stekne poverenje ne samo u doktore-trihologe nego u ceo tim i dobije adekvatne informacije od telefonskih konsultacija, preko pregleda do tretmana.