O NAMA

Hair Clinic Beograd je trihološka klinika osnovana sa ciljem da pacijentima na Balkanu pruži savremene „up to date“ nehirurške i hirurške tretmane kose.

Doktori, specijalisti iz trihologije u Hair Clinic Beograd imaju dugogodišnje iskustvo sa pacijentima s gubitkom kose, sa dijagnostikom opadanja kose i planiranju terapije za svakog pacijenta individualno.
Kao i kod svakog medicinskog problema, pacijent koji se žali na gubitak kose, zahteva uzimanje sveobuhvatne medicinske i farmakološke anamneze, fizički pregled kose i skalpa i adekvatne laboratorijske analize da bi se identifikovao razlog opadanja kose.

Videodermoskopija u Hair Clinic Beograd omogućuje identifikaciju problema skalpa i kose baziranu na trihoskopskoj analizi i obrascima. Strukture koje mogu biti vizuelizovane su stabljika dlake, pore folikula, perifolikul epidermis i kapilarna mreža.

Savremeni trendovi u oblasti trihologije su vezani sa sve večim poznavanjem karakteristika matičnih ćelija, jer su otkriveni mnogi mehanizmi koji vode do regeneracije tkiva. Regeneracija kose je postala jedan od targeta tehnologije sa matičnim čelijama da bi restaurirali kosu kod androgenetske alopecije. Različite metode tretmana koje primjenjujemo kod naših pacijenta, deluju na matične čelije folikula dlake i na signalne puteve matičnih čelija, direktno stimulirajuči funkciju folikula i rasta nove dlake.

Preduslov za pružanje adekvatne nege pacijenta u Hair Clinic Beograd je razumevanje patološke dinamike opadanja kose i potencijalnih uzroka opadanja kose. Jednom kad je dijagnoza sigurna, tretman u skladu sa dijagnozom će staviti problem pod kontrolom.

Ultimativno, najbolji način da smanjimo emocionalni stres vezan za gubitak kose, je da efektivno tretiramo opadanje kose.