REZULTATI USPEŠNE TRANSPLANTACIJE VREDE SVAKI MINUT ČEKANJA

Sa uspešnom FUE transplantacijom, transplantirana kosa raste, i osećate je kao normalnu kosu. Zato što je to vaša sopstvena kosa premeštena sa jednog mesta na drugo, ona če nastaviti da raste isto kao normalna kosa, s tim što neće opadati.

Zbog toga što se ekstrahuju individualni folikuli, ostaju male, punkturne povrede skalpa koje koncentrično zazdrave i ne poznaje se nikakav ožiljak. Gotovo i da nema postoperativnih bolova ili diskomfort, a prosečna rehabilitacija je oko 7 dana. Za 7 dana koža zazdravi i ljuspice oko transplantirane dlake ispadnu. Pojavjuje se mali otok oko 3 dana na čelu, ali se već sledećeg dana povuče. Pacijenti mogu da se vrate na posao par dana nakon operacije.

Transplantacija

U šestoj nedelji nakon operacije počinje da opada transplantisana kosa i to je normalna pojava. Normalno je da se zabrinete, ali uskoro će početi rast nove kose, pa će se i zabrinutost smanjivati. Nova kosa počinje da raste u trećem mesecu, ubrzano raste do godinu dana nakon transplantacije, tako da, tek nakon godinu dana možemo očekivati konačne rezultate uspešne transplantacije.