LASER KONTROLIŠE AUTOIMUNU REAKCIJU KOD ALOPECIJE AREATE

Alopecija areata je česta autoimuna bolest, koja uzrokuje pojavu glatkih polja bez kose na vlasištu i drugim delovima tela. Imuni sistem tela stvara upalni infiltrat oko folikula, i sprečava rast dlake. Ali ono što je interesantno je da folikuli ostaju funkcionalni i da se rast kose može nastaviti u bilo kom trenutku,bez obzira na tretman. Telo treba samo da sačeka signal da kosa počne da raste u tom području.

Laserska energija menja upalne procese i imunološke odgovore što utiče na rast kose. Studija izvedena od strane Wikramanayake et al. za alopeciju areatu, ukazuje da tretman laserskom energijom, povećava broj folikula u fazi rasta sa smanjivanjem upalnog inflitrata oko folikula dlake. Obzirom na to da su inflamatorni infiltrati krajnje štetni za biologiju folikula dlake, efekti laserske energije na smanjivanje tog upalnog procesa imaju značajnu ulogu u tretmanu alopecije areate.

Dok laser smanjuje autoimunu upalnu reakciju Science-7 De Luxe losion revitalizuje folikul dlake i pojačava strukturu kose. Na taj način brzo i efikasno vraćamo rast kose kod alopecije areate.

Galerija